maanantai 12. elokuuta 2013

PART 1 LINTUKUVAAJAN MANSIKKAPAIKOILLA



Viimeisimmästä kesäaikaan tehdystä Lapin reissustani on vierähtänyt tovi. Olisikohan pian 35 vuotta, että en ole ihan tie kuralla siellä kulkenut, enkä paikallisten vaivana ollut.

Teltan kanssa silloin liikuttiin, vanhin lapsista oli 3 tai 4, Pellossa satoi vettä, Kilpisjärvellä oli niin kylmä että aamulla herätessä oli viikset jäässä. Tromssassakin käytiin, torilla kääntymässä ja postikortit lähettämässä, vettä satoi niin että taisi muste liueta osoitteista, kun eivät koskaan perille menneet. Jonkin sortin hissillä noustiin mäen päälle ja tehtiin lumipalloja, kesällä.

Ajattelin että kiitti mulle riitti tätä lajia, jäin odottelemaan ilmaston lämpenemistä. Tänä kesänä kuvittelin tilanteen olevan kypsä kokemusten uudistamiseen.

Otsikkoon vielä tarkennus. Itsehän en kuvittele mikään lintukuvaaja olevani, mutta kun ei oikein rimmannut tämäkään: "Lintukuvausta aloittelevan monotason harrastajan mansikkapaikoilla". Otin siis valtuudet hieman liioitella oma osuuttani.

Niin se vaan lähtöhetken sää vaikuttaa mielialaan vaikka olisi menossa tuhansien kilometrien päähän, eikä aavistuskaan siitä, mikä perillä odottaa.

Kaunis oli sunnuntai aamu kun Deffu jätti mustaa vanaa asfalttiin (ehkä hieman liioittelin)  klo 6.06 ja suuntasi pestyn nokkansa kohti pohjoista.

Jokainen tietää, minkä laista on körötellä 8-tietä ja edelleen 4-tietä Inarin laitamille. Eipä siitä sen enempää
kuin että aina välillä soi mielessä joku kumma kappale:

"Nowhere
I've been there
Now i know where nowhere is
Nowhere
I've been there
Now i know where nowhere is"

Kertokoon ken tietää. mikä tuokin on.

Joka tapauksessa runsaan 700km ajelun jälkeen päädyin Inariin Rahajärven venesatamaan.





Yötähän siellä piti olla. Joku on viisaasti kysynyt, miksi mennä "puskaparkkiin". Yritän vastata seuraavilla kuvilla kun en osaa muuten kertoa.






Siitäpä matka jatkui kohti sitä lintukuvaajan mansikkapaikkaa, ja mitä kaikkea sitten tapahtuikaan.....

siitä lisää kun inspis taas iskee. 



Mutta laitetaan nyt kuitenkin se lintukuva jo tähän, vaikka onkin otettu niin paljon, paljon pohjoisemmasta ;-))








9 kommenttia:

  1. Upeita kuvia ja teksi mieluista, paha vain kun on vaikea petrata. Vieläkö olisi ollut kuva siitä retken kohokohdasta (ainakin minulle), tulilla olosta. Niin miksi mennä puskaparkkin? se tuli kyllä selväksi. Onneksi on vaihtoehtoja. Ja hyvä niin.
    -tapani-

    VastaaPoista
  2. Kiitän kokenutta pohjoisen kävijää kommentista!

    VastaaPoista
  3. Onoa kiva kun pidät tätä blogia! Piti heti käydä katsomassa missä Ruuhijärvi sijatsee, ja luulen löytäneeni sen pistotien, mikä tuonne rannalle vie, onko se isinä heti kohta Kirakkajärven taukopaikan jälkeen, siis tienhaara tuonne paikallesi? Todella hyvä löytö, minkälainen paikka tuo on? Huono ei ollut meidänkään yösija noilla main, esittelen sen seuraavassa blogipäivtyksessäni, mutta olimme vain ihan hiukan ennen sinun paikkaassi Ukonjärven rannalla, heti ensimmäinen pikkuliittymä oikealle kun järvi alkoi, Sovintovaaran tienhaaran jälkeen, rantapaikka mihin mahtuu monta, mutta valitsimme siitä vasemmanpuoleisen haaran ihan omaan käyttöön:)

    Hyvä että uskaltauduit pitkähköksi venahtaneen tauon jälkeen pohjoiseen, mainio oli muistelmasi siitä perheen reissusta :)


    Kiitos vielä ja jatkoa odotellen!


    t.Kaarina

    VastaaPoista
  4. Paikka on siis Rahajärvi (ei Ruuhijärvi) Inari ja risteys 4-tiellä kohdassa N762542, E517979 Hieman Ukonjärven lomakylän risteyksestä Inaria kohti, ja ennen vasemmalla olevaa taukopaikkaa.

    VastaaPoista
  5. Rahajärveä tarkoitan vaikka muusta puhun:) Ahaa, siis ensin käännytään kohti Ukonjärven lomakylää ja siltä pikkutieltä sitten oikealla, vai? Googlemapsista löysinsellaisen tienpätkän? Tuonne lomakyläänhän käännytään ihan sieltä Ukonjärven ja Rahajärven etelänurkasta. Meidän yöpaikka oli juuri ennen sitä lomakylän risteystä oikealla puolen nelostietä.


    t.Kaarina

    VastaaPoista
  6. Selitin huonosti, sorry! Nelostieltä vasemmalle, hieman Ukonjärven lomakylän risteyksen jälkeen. Nuo koordinaatit pitäis kansalaisen karttapaikassa olla siihen risteykseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja samantien huomasin että koordeista oli tipahtanut yksinumero pois, siis uudelleen:
      N7625421, E517979

      Poista
  7. Okei, ja itse sävelsin sne lomakylän väärään järveen , hehe. Eli niinpä tietnkin, Ukonjärven lomakylän risteyksen jälkeen välittömästi käännytään meidän yöpaikalle, ja sun paikallesi heti sen jälkeen. Muta metsässä tulee sitten tienhaara, kumpaan suuntaan isitä, Oikealle menee yksinäinen tie, mikä päättyy pömps. Vasemalle menevä haara haaroittuu myöhemmin lisää.


    t.Kaarina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkaa tieltä on n. 1,8-1,9km. Tässä koordinaatit venesatamaan:
      N 7626002 E 516300
      Siellä on myös hyvä laavu ja nuitio paikka, sekä puucee. Satamasta ehkä n. runsas kilometri eteen päin on lisää hyviä rantapaikkoja, mutta vaatii enemmän sovittelua. Tuohon venesatamaan voi vaan ajaa.

      Poista