maanantai 16. syyskuuta 2013

TAAS KUTSUI KUUSAMO



Jos nimettäisiin Vuoden Asuntosäästäjä, olisin kuulemma vahvoilla. Asiassa saattaa olla perää, säästyyhän se asunto kun puolet kattilakunnasta luuhaa pitkin ja poikin asustaen Deffussa.

Mutkun, mutkun...
Ihan oli pakko lähteä taas Kuusamon kesäyliopiston järjestämälle kurssille "Maisemakuvaus Kuusamon ruskassa". Teki mieli lihavoida tuo yliopisto, jotta tulisi huomioiduksi meikäläisenkin yliopisto-opinnot. Maisteripromootiosta ei vaan kukaan ole (vielä) puhunut mitään, eikä kunniatohtorista. ;-))

Onkohan kuusamolaiset jotenkin keskivertoa mukavampia? Minä en ole siellä tavannut ensimmäistäkään ruttuturpaa. Opiston kurssisihteerin olen jo aikaisemminkin kehunut, enkä suotta. Luulen että Anna on lapsena tiputettu johonkin positiivisuus, iloisuus ja ystävällisyys liemeen, eikä ole sade huuhdellut sitä pois.

Tämän kurssin veti Paavo Hamunen. Ammattikuvaaja vimosen päälle, katsokaa vaikka:   http://www.paavohamunen.com/   En minä osaa paremmin kehua kuin hänen omat kuvansa.
Mutta myös hyvä opettaja, hallitsee suvereenisti asian ja neuvoo vaikka kädestä, jos ei muuten mene perille.

Torstaina aloiteltiin iltapäivällä ja sunnuntaina lopeteltiin puoliltapäivin. Ei näillä kursseilla lorvailla, kun herätys on aamu neljältä, lähtö kuvauspaikoille viideltä, paluu joskus iltapäivällä, sitten kuvienkäsittelyä ja päälle saunaan. Ja sama uudestaan!

Ainakin itse tykkään katsoa maisemakuvia koko näytöltä: https://picasaweb.google.com/107939971813467120222/KuusamonRuskaa02#


Ei voi moittia kurssilaisiakaan. Mukavia ihmisiä, joilla on sama mielenkiinnon kohde. Joku osaamisessaan selkeästi pidemällä, joku aloittelemassa, mutta kaikki oppimassa ja kehittymässä omista lähtökohdistaan.

Aloituksessa annettiin hyvinkin vapaat kädet kuvata mitä tykkää, mutta joku tarina piti kehittää ilman sen tarkempaa määritelmää.

Mietin kaiken laista, vesi olisi aika luonnollinen valinta, mutta niin on syyskuukin. Ei pelkästään kuukautena vaan vähän symbolisemmin. Mielessä oli erään ystävän tekstit, joissa käsitellään elämän syksyä ja sen päättymistä. Koskettavia kirjoituksia, niitä mietin kun syntyi seuraavaa.



















Olipa taas onnistunut reissu ja opettavainen kurssi. Aina vaan tahtoo tulla ostoslistaa, nyt pitäisi saada joku 14 millinen laajis. Kuvittelin että pärjäilen yleislinssiksi ostamallani 24-70mm, mutta ei taida onnistua.

Jos nyt jotakin kritiikin poikasta, niin palauteosuuteen olisi saanut olla hiukan enemmän aikaa. Mutta meidän oppilaiden vika, kun kuvat eivät olleet valmiina silloin kun piti.

Kiitos Paavo Hamunen ja Kuusamon Opisto!

























1 kommentti:

  1. Upeita on kuvat ja oli varmasti yhtä juhlaa olla samanhenkisten parissa,
    Maisemat tuovat jälleen muistoja mieleen. Joskus vuonna keppi ja keihäs, nöösipoikana minä ja parempi puoliskoni laskimme kanotiin Onkamon kylästä vesille, onkamojoki- hautajärvi -savinajokea myöden oulankajokeen. Rupakivi siinä savinan lopussa on jäänyt erityisesti mieleen. Toinen muisto on siitä ruuhkasta ja paikkojen kulumisesta kun tulimme kansallispuiston alueelle. Samanhenkisen kanssa juuri vietin viikonloppua martimon kairassa. Se samanhenkinen jäi äsken vielä savusunaan ja laittelen hälle kohta iltapalaa.
    Jatkahan juttuja, luen ainakin vaikka en ite kuvauksesta niin ymmärrä, vaan henki on hyvä-
    -tapani-

    VastaaPoista