tiistai 12. helmikuuta 2013

TYLSÄ KUVA


Kävin viikonloppuna kuvailemassa yhdellä lempipaikoistani. Oli niin tasaista valoa, kuin vaan pilvisenä helmikuun päivänä voi olla. Linnut pysyivät keskellä risukkoja, tai niin kaukana ettei 400 millinenkään oikein yltänyt. Kuvasin kuitenkin satoja ruutuja. Kun niitä sitten eilen selailin, juutuin yhteen, jota työstin hieman. Kuvassa ei ole oikeastaan mitään, mutta sain siitä kuitenkin kaivettua väriä keskelle ympäröivää sinisävyistä harmautta. 

Tässäpä kuva



Melkein masennuin kun ainut kommentti siitä oli: "tylsä". Jäin pohtimaan, että en sitten kuitenkaan osannut välittää sitä fiilistä, joka itselleni kuvasta syntyi. Eipä sillä niin väliä, eihän kuvalla ollut tarkoitus juustosiivua leivän päälle ansaitakkaan. Tuottaa vain iloa itselle, mutta olisihan se tietysti ollut hienompi homma, jos kuvan katsoja olisi kokenut jotakin samaa lampun syttymistä kuin itse. 

No tarkoittaa vain sitä, että kehittämistä taidoissa riittää. Siis kuvaajan, ei suinkaan katsojan.

Toinenkin asia mietityttää. Moni kuvaaja ajattelee että kuva(kin) luomuna ja piste. Mutta onko muokkaamiseen kriitisesti suhtautuvista hyväksyttävää "käpistelyä" kun ei tuollekaan tekeleelle ole muuta tehty kuin kaivettu vain esille ne värit jotka siinä valmiina olivat? 

Niin ja tietysti hiukan rajattu ja oikaistu (joka olikin vaikea homma kun kaikki linjat ovat vähän eri suuntaan vinossa). 

Että tämmöisiä mietteitä tänään! Kommentteja, mutta kahvin saa juoda ensiksi, ihan rauhassa!

6 kommenttia:

  1. Kiva väripilkku siin keskellä tolpassa ja parhaiten tätä talviaikaa kuvaa harmaus (ainakin näin pilvisenä päivänä)

    VastaaPoista
  2. Kuva, jossa ei ole mitään, mutta kuitenkin paljon!
    Sopivasti käsitelty (vaikka sen tarkemmin katsoessa huomaakin). Tuollaisesta maisemasta ja säästä on joskus vaikea löytää sitä jotakin, mutta onnistuitpa kuitenkin!
    Luomu tai käsitelty, yhtä kaikki, kunhan itse on tyytyväinen tulokseen?

    Hyviä kuvia toivotellen,

    Simasuu

    VastaaPoista
  3. Tykkään. Vilkaisemalla tosiaan tylsä, mutta katselemalla hyvä. On siinä tunnelmaa. Kuvien muokkaaminen on tämän päivän valokuvausta, tietysti kuuluu asiaan.

    T. Reissumies

    VastaaPoista
  4. Kiitos ystävät kommenteista, mukavaa kun luitte, loistavaa että kommentoitte!

    VastaaPoista
  5. Hei eihän se ole tylsä ensinkään! Tuo väripilkku, köysi-kela-mikälie suorastaan vangitsee katseen! Pidän itse kovasti juuri tämän tapaisista kuvista, mutta niiden ottaminen ei ole helppoa, päinvastoin;pelkistetty kuva on minusta niitä vaativimpia kuvauskohteita, menee herkästi pieleen eikä avaudu katsojalle, mutta tämä toimii.

    Itse olin jossain vaiheessa (olen melko kapinallinen tyyppi:)) hyvin vastahakoinen kaikenlaiseen kuvankäsittelyyn,mutta vanhemmiten viisastuu ja näkökulma laajenee:) Nyt herkästi itsekin kaivan värejä ja kirkkautta kuvista esiin, eikä se loppujen lopuksi ole edes "tämänpäivän valokuvausta", sillä vähän aikaa taaksepäin, kun kuvat vedostettiin itse, niin kuvaaja vedostaessaan päätti ja sääti kuvan sävyjä ja värejä aivan mielensä mukaan...eli kuvat TEHTIIN kuviksi, sellaisiksi kun ne haluttiin!





    t.Kaarina

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentista Kaarina! Kun olen vuosia kuviasi lehdessä ja palstoilla ihaillut niin arvostan mielipidettäsi hyvin paljon.

    VastaaPoista